sl SL

UMETNIŠKA GIMNAZIJA - LIKOVNA SMER

Izobraževalni program umetniške gimnazije likovne smeri sestavljajo poleg splošnoizobraževalnih predmetov tudi likovni: risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, bivalna kultura, plastično oblikovanje, osnove varovanja kulturne dediščine in umetnostna zgodovina.

Likovni predmeti omogočajo dijaku razvijati likovno mišljenje, ki je osnova za ustvarjalen odnos do vseh oblik likovne produkcije. Pouk večine likovnih predmetov je organiziran tako, da se likovne vsebine oz. teme obravnava v pretežni meri ob realizaciji izdelkov. Tako dijak spoznava likovna izrazna sredstva neposredno v praksi. Dijaki so razdeljeni v skupine, tako jim je zagotovljen individualni pristop in visoka kvaliteta poučevanja. Likovni predmeti obravnavajo vsebine, ki so specifične posameznim likovnim področjem: arhitekturi, kiparstvu, risanju in slikanju, oblikovanju, ilustraciji ipd., hkrati pa je vsem skupna likovna govorica, ki jo sistematično obravnava likovna teorija.

Dodatne šolske dejavnosti, kot so strokovni izleti po Sloveniji, strokovna potovanja v tujino, udeležbe na različnih likovnih natečajih, obiski galerij in muzejev, organizacije razstav in sodelovanja na razstavah, projektni tedni ipd. s svojo drugačnostjo kvalitativno dopolnjujejo redno izobraževanje.

<  GIM – LS   |   IZDELKI >

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info