30 May

 

Splošna matura je izpit za dokončanje gimnazije in nadaljevanje študija na univerzi. Zato je hkrati končni in nadaljevalni izpit, ki ureja prehod med gimnazijo in univerzo.

Splošno maturo določa Zakon o maturi, pravila in postopke njenega izvajanja pa podzakonski akti. S splošno maturo naj bi razvijali učne navade, izboljševali znanje in dosegali višjo usposobljenost kandidatov za uspešen konec študija.

Informacije o maturi 2017 so na voljo na tej spletni strani, na spletni strani Državnega izpitnega centra www.ric.si in na oglasni deski šole.

Med šolskim letom se bomo večkrat srečali. Če boste imeli kakršno koli vprašanje, se oglasite v času uradnih ur v pisarni ŠMK ali mi pišite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Obrazec za predprijavo k splošni maturi

Saša Šušteršič, tajnica šolske maturitetne komisije

 

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info