sl SL en EN

 

Letošnji svetovni dan knjige je še prav poseben, saj 23. aprila 2016 mineva 400 let od smrti največjega angleškega pesnika in dramatika Williama Shakespeareja. Številnim dogodkom, ki bodo obeležili to obletnico, se pridružuje tudi eTwinning projekt Shakespeare Reimagined, v katerem so sodelovali dijaki iz različnih evropskih držav. Veseli smo bili tudi obiska dijakov iz sodelujoče šole iz Pesara (Liceo Artistico Mengaroni).

V predstavitvi si lahko ogledate, kako so dijaki SŠOF prikazali znane fraze in like iz Shakespearejevih dram ter ilustrirali njegove sonete. Spodaj lahko preberete izbor pisnih izdelkov, v katerih so dijaki razpravljali o ključnih temah in citatih iz Shakespearejevih del ali pa znane prizore predelali po svoje. Predstavitve ostalih šol, ki so sodelovale v projektu, pa najdete na tem spletnem naslovu.

Zapisi dijakov z ilustracijami >>>

Brigita Peklaj

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info