sl SL

Na SŠOF potekajo redne priprave za maturo iz likovne teorije, in sicer:

  • ob ponedeljkih, prvo šolsko uro: 7. 45–8. 30  (za dijake  4. letnika umetniška gimnazija – likovna smer – pripravlja Nina Šuštaršič Remic, prof.);
  • ob torkih, prvo šolsko uro: 7.45–8.30 (za dijake 4. letnika grafičnega oblikovanja, ki bodo opravljali likovno teorijo na maturi kot peti predmet -  pripravlja Nina Šuštaršič Remic, prof.);
  • ob četrtkih, prvo in drugo šolsko uro: 7.45–9.20 (za dijake 4. letnika modnega oblikovanja, ki bodo opravljali likovno teorijo kot peti predmet – pripravlja Sava Kosmač, prof.);
  • ob petkih, sedmo in osmo  šolsko uro: 13.20–14.55 (za dijake 4. letnika oblikovanja uporabnih predmetov in fotografije, ki bodo opravljali likovno teorijo kot peti predmet – pripravlja Sava Kosmač, prof.).

Individualne informacije nudi Nina Šuštaršič Remic, prof., v času govorilnih ur:

ponedeljek 12.30–13.15.

Vse zgoraj navedene ure SŠOF nudi brezplačno. Vsaka posebna, individualna ura, je plačljiva, stane 50 evrov in jo kandidat plača s položnico v tajništvu SŠOF.

Na spletni strani Državnega izpitnega centra (RIC) dobite vse podatke, vključno z objavljenim zadnjim izpitnim katalogom za likovno teorijo, ki podrobno opisuje sestavo in potek izpita, potrebna znanja in določbe kaj mora kandidat prinesti s seboj na določene dele izpita.

Na tej spletni strani je objavljena tudi zbirka izpitnih pol iz likovne teorije iz prejšnjih let.

http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/likovna_teorija/

Predlagamo, da si pazljivo preberete izpitni katalog in si ogledate primere vsaj nekaterih izpitnih pol.

Učni načrt je objavljen na spletni strani:

http://eportal.mss.edus.si/msswww/programi2012/programi/media/pdf/un_gimnazija/umetniska-gimnazija-likovna-smer/UN_Likovna_teorija.pdf

Kandidat mora k ustnemu delu izpita (kot je navedeno v katalogu) prinesti mapo z 10 likovnimi izdelki, ob mapi mora biti oddan tudi poseben formular s seznamom del, ki ga lahko dobite na šoli pri  koordinatoricah za maturo (za splošno maturo Maja Velkavrh, prof., za poklicno maturo Tanja Manfreda, prof.) in pri pripravah na maturo.

Dijakom SŠOF seznam del podpiše mentor, učitelj, pri katerem so jih ustvarili. Tudi zunanjim kandidatom podpiše seznam del mentor, pri katerem so jih ustvarili. Zunanji mentor je lahko učitelj z zahtevano izobrazbo po pravilniku o izobrazbi učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnih programih gimnazije. Zato mora biti na formularju njegovo ime, poleg lastnoročnega podpisa, navedeno tudi v tiskani obliki.

Pogoji so navedeni na spletni strani:

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV12514

134. člen

Zunanji kandidat se lahko odloči, da bo pod mentorstvom določenega učitelja SŠOF izvedel dela za mapo (npr. učitelja risanja in slikanja, likovne  teorije, grafičnega oblikovanja, modnega oblikovanja, oblikovanja uporabnih predmetov itd.). V tem primeru mora kandidat ustvariti dela (likovne naloge) po navodilih ki mu jih da učitelj in njihov proces nastajanja mora učitelj-mentor spremljati vsaj na 10-ih konzultacijah.

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info