sl SL

 

V Apolonijevi palači v Piranu smo v sredo, 17. maja, svečano odprli razstavo del dijakov SŠOF v okviru Majskega festivala Oblikovne.

»Mesto Piran, s srednjeveško arhitekturo ujeto v valovanje morja, ustvarja vez med preteklostjo in sedanjostjo, govori o povezanosti starega z novim. Tudi SŠOF oblikuje likovno osebnost sedanjosti na temeljih, ki so jih izoblikovale mnoge generacije umetnikov in oblikovalcev,« je v svojem nagovoru povedala umetnostna zgodovinarka in profesorica na naši šoli Milena Režun. S temi besedami pa je na svoj način vsem prisotnim razložila, kaj je pravzaprav čar umetnost: »Likovni jezik je res univerzalen, z zelo močnim sporočilom o današnjem in preteklem bivanju, če ga le znaš zaslutiti in razumeti.« Razstavo je strokovno predstavila in zaključila z besedami: »Nikoli se ne zadovoljimo s površinskim dojemanjem sveta. Bodimo iskalci resnice in ustvarjalci sveta vse življenje.«

Že uvodne besede profesorice Režun je z nežno glasbo na kitari pospremila znana slovenska pevka, glasbenica in flavtistka Tinkara Kovač, ki je popestrila celotno dogajanje. Umetnost jo spremlja na takšen ali drugačen način že praktično od malih nog in se z njo počuti tesno povezana.

Slavnostni govorec je bil tudi profesor risanja in grafičnega oblikovanja Blaž de Gleria. Predstavil je razstavo od risb do družbenokritičnih plakatov: »Kar vidimo tukaj, je samo neznaten delež vesolja, ki ga proizvedejo na oblikovni. Ta razstava je silno raznolika, razpon je silovit … Risbe po opazovanju so prvi stik s stvarnostjo in zakonitostmi likovnega ravnanja do izdelkov, ki v sebi nosijo družbeno odgovorno sporočilo.«

Razstava dijakov v Apolonijevi palači bo na ogled vse do 1. junija 2017.

Dijakinji grafičnega oblikovanja Nina Zornik in Eva Povirk

Mentor: Peter Peterka, prof.

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info