sl SL

 

Erasmusov projekt Career in Art je bil izbran kot primer dobre prakse in predstavljen na mednarodni konferenci v Bonnu.

17. – 19. maja 2017 je potekala mednarodna konferenca Erasmus+, kjer so se predstavili projekti eTwinninga, KA1 in KA2 v šolskem sektorju. Slovenska Nacionalna agencija Cmepius je k sodelovanju povabila koordinatorko Sandro Žeželj, ki je predstavila projekt Career in Art.

Na konferenci je sodelovalo 200 udeležencev iz 33 evropskih držav. Med govorniki so bili predstavniki Evropske komisije, nemškega šolskega ministrstva, Nacionalne agencije in drugi. Poudarili so, da v času, ko Evropa doživlja velike spremembe in se ukvarja z varnostnimi težavami, program Erasmus+ še veno omogoča učencem, dijakom in njihovim učiteljem, da se neomejeno gibljejo, nadgrajujejo svoja znanja in izpopolnjujejo na različnih področjih šolskega delovanja.

Na konferenci smo udeleženci slišali številne primere dobrih praks, ki so ji predstavili koordinatorji različnih držav, udeležili smo se razstave, kjer so koordinatorji razstavljali izdelke, nastale v projektih, in izmenjali izkušnje, pridobljene v večletnem sodelovanju s partnerji iz tujine.

Konferenca je bila tudi odlična priložnost za vpogled v problematiko šolstva širom Evrope, za zastavljanje smernic bodočih evropskih projektov in iskanje novih partnerjev v okviru programa Erasmus+.

Besedilo: Sandra Žeželj (koordinatorka)

Foto. arhiv s|š|o|f

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info