30 May

 

Peta kratkoročna izmenjava Career in Art je dijake iz šestih partnerskih šol združila v Ljubljani, na SŠOF. Projekt, ki ga financira Evropska komisija in nad katerim bdi nacionalni CMEPIUS, se je še enkrat pokazal kot krasna priložnost za izmenjavo mnenj in kreativne energije na področju likovnosti in širšega umetniškega ustvarjanja.

Od 14. do 18. novembra 2016 je 20 naših dijakov in 20 dijakov iz tujine preizkušalo svojo kreativnost v petih različnih delavnicah, in sicer v cameri obscuri in pri nizanju fotogramov, pri slikanju z vročim voskom, oblikovanju in poslikavi gline, struženju lesenih predmetov ter virtualni izdelavi portfeljev ter blogov za samopromocijo.

Njihove izdelke si lahko ogledate v galeriji fotografij in na spodnjih povezavah.

https://careereportfolio.wordpress.com/

1. Dušana Švecová >>> (Slovakia)
2. Sander Nijssen >>> (Belgium)
3. Ezgi Akkoç >>> (Turkey)
4. Mikolaj Sokolowski >>> (Poland)
5. Lucija Maver >>> (Slovenia)

Pod budnim očesom mentorjev, Sonje Lebedinec Radigues, Petra Raua, Apolonije Simon, Saše Šušteršič, Vivijana Omahna ter Igorja Stanka, so nastali izjemni izdelki, ki so na odprtju razstave navdihnili tudi visoke goste – poljskega ambasadorja, gospoda Pawela Cherwisnkega, slovaško ambasadorko, gospo Evo Ponomarenkovo, ter skrbnici projekta z nacionalne agencije CMEPIUS, gospe Katjušo Radinovič in Doro Ilič.

Enotedenski program smo v popoldanskem času obogatili z ogledi Ljubljane, Narodne galerije, Muzeja sodobne umetnosti, Plečnikove hiše, obiskom ateljeja Apolonije Simon, in ekskurzijama v Hrastovlje ter Piran. Na ta način so dijaki ne samo črpali znanje na svojem – umetniškem področju, temveč tudi na področju umetnostne zgodovine,slovenskega izročila, arhitekture in kulture bivanja. Kot je na otvoritvi razstave dejal poljski ambasador, so tovrstne izmenjave zelo dragocene, ker ponujajo brezmejne možnosti jemanja navdiha v vsem, kar nas obkroža, in prenašanja videnega v fotografije, na platna, v nove oblike. In ker so taka druženja nekaj, o čemer so lahko prejšnje generacije zgolj sanjale, jih moramo še toliko bolj odgovorno jemati, izvajati in vrednotiti.

Besedilo: Sandra Žeželj (koordinatorka)

Slikovna zbirka >>>

Foto: Sonja Lebedinec Radigueš, dijaki foto oddelka SŠOF Ljubljana

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info