30 May

 

4. maja 2017 smo se dijaki 1. in 2. d v zgodnjih jutranjih urah odpravili na strokovno ekskurzijo v Benetke. Na Punta Sabbioni smo se vkrcali na ladjico ter odpeljali Benetkam naproti. Izstopili smo pri Doževi palači, zgrajeni v slogu gotike fioritto, ter nadaljevali pot do Trga sv. Marka in tamkajšnje srednjeveške bazilike,  ki je bila zgrajene v bizantinskem slogu 11. stoletja. Cerkev ima centralni tloris in pet kupol, v notranjosti pa smo si ogledali bizantinske mozaike. Preko kanalov in mostičkov smo se odpravili do gotske cerkve Santa Maria Gloriosa dei Frari, kjer smo si ogledali slavno slikarsko delo renesančnega beneškega slikarja Tiziana – Assunta. Sledil je sprehod mimo enega najlepših mostov Rialta.

Po samostojnem raziskovanju mesta, ki je znano tudi po raznovrstnih maskah, smo se z barko odpravili na otok Burano, ki je znan po čipkah, mešanju barv in peki peciva. Privoščili smo si domače piškote iz tamkajšnje pekarne ter si ogledali Cerkev sv. Martina in Tiepolovo Križanje. Tam smo lahko v  prostem času raziskovali otok ter se sprehajali mimo raznobarvnih hiš ter posneli veliko barvitih fotografij. Z ladjico smo se nato odpeljali nazaj do avtobusa ter se odpravili proti Ljubljani. Prispeli smo v poznih večernih urah. Po napornem dnevu, polnem različnih vremenskih pojavov in doživetij, smo bogatejši za nova spoznanja komaj čakali domačo posteljo.

Besedilo: Anja Šavli in Lara Marko, 2. d

Fotografija: Anja Šavli in Juta Usenik >>>

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info